Kronospan je pripravený dlhodobo spracovávať kalamitné drevo

01.12.2004 Celý región

Za jednu z prioritných súčasných snáh drevospracujúcej firmy Kronospan Slovakia, s. r. o. , Prešov označil jej konateľ Dušan Šneider možnosť uchádzať sa o sp...
Za jednu z prioritných súčasných snáh drevospracujúcej firmy Kronospan Slovakia, s. r. o. , Prešov označil jej konateľ Dušan Šneider možnosť uchádzať sa o spracovanie kalamitného dreva. Aj keď momentálne nevedia, o aký objem pôjde sú pripravení ho nakupovať ako vstupnú surovinu.

Šneider na tlačovej konferencii v Prešove 30. novembra uviedol, že chceli by sa zapojiť do spracovania kalamitného dreva \"nielen z Vysokých Tatier, ale i z ostatných kalamitných oblastí\" Slovenska po víchrici v piatok 19. novembra. \"Také drevo by sme chceli nakupovať v čo najväčších objemoch, nakupovať ho prioritne a v priebehu celého roku ho spracovávať, \" dodal. Nemajú záujem len o nejakú krátku kampaň.
Spoločnosť je pripravená uhrádzať faktúry za takto dodané drevo v dvojtýždňovej dobe splatnosti, čo by bol nadštandardný postup v obchodných vzťahoch.
Kronospan je nadnárodná spoločnosť, ktorá vznikla v roku 1897 v Rakúsku. Na územie Slovenska vstúpila v roku 1997 kúpou drevokombinátu Šariš v Prešove a spracováva drevo prevažne z východného Slovenska na rôzne hotové produkty. V skupine Kronospan sú v súčasnosti viac ako tri desiatky spoločností v Európe a v Ázii.
(jj)
 

Vyberte región